



Carlson Labs The Very Finest Fish Oil Omega ( 500 ml )

Opis
Carlson Labs The Very Finest Fish Oil Omega (500 ml)
- Wsparcie dla Twojego serca i stawów
- Wspiera funkcje poznawcze 1,600mg omega3 w łyżeczce
- Surowiec pozyskany z dziko żyjących ryb przetworzony w zrównoważonym procesie produkcyjnym
- Suplement posiada certyfikat IFOS i IGEN Bez GMO
- Gwarancja świeżości, wysokiej zawartości substancji aktywnej i czystości surowca
Wartości odżywcze:
Składniki w dziennej porcji | 5 ml | %RWS |
Kalorie | 40 | * |
Tłuszcz | 4 g | 5% |
Tłuszcze nasycone | 1 g | 5% |
Tłuszcze wielonienasycone | 2 g | * |
Tłuszcze jednonienasycone | 1 g | * |
Cholesterol | 20 mg | 7% |
Witamina E (jako naturalny d-alfa tokoferol) | 6.7 mg | 45% |
Kwasy tłuszczowe omega-3 | 1,600 mg | * |
EPA (kwas eikozapentaenowy) | 800 mg | * |
DHA (kwas dokozaheksaenowy) | 500 mg | * |
** RWS: dzienna referencyjna wartość spożycia nie została ustalona
Składniki:
Fruktoza, emulgator: celuloza mikrokrystaliczna, nośnik: kwasy tłuszczowe, stabilizator: metyloceluloza, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; kwas: kwas cytrynowy; naturalne aromaty..
Sposób użycia:
Dorośli powinni przyjmować 1-2 porcji (1 łyżeczka) dziennie, z pożywieniem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w przeciągu 100 dni.
UWAGA: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Przechowywanie:
Przechowuj w suchym miejscu w temperaturze 15-25°C. Nie zamrażaj. Suplement diety przechowuj w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Informacje o producencie:
Carlson Labs 600 W. University Drive Arlington Heights, IL 60004, US
Carlson Labs od 50 lat jest uznawany za jednego z pierwszych i wiodących producentów w dziedzinie wysokiej jakości suplementów diety. W 1965 roku zaoferowała najbardziej kompletną linię witaminy E na świecie. A w 1982 r zaczęli edukować sprzedawców detalicznych i konsumentów na temat korzyści zdrowotnych kwasów tłuszczowych omega-3. Byli jedną z pierwszych firm, które wprowadziły olej z wątroby dorsza i olej rybny na rynek amerykański. W 2009 roku wprowadzili na rynek jeden z pierwszych produktów olejnych z kalmarów. Dziś oferują ponad 200 suplementów, minerałów, olejów rybnych i innych witamin.