YANGO Probiotyk mikrokapsułkowany (500 ml)(data do 30.06.2024)
Cena regularna:
92,99 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
YANGO Probiotyk mikrokapsułkowany (500 ml)
4 szczepy bakterii probiotycznych z L-glutaminą i witaminą C.
Informacje o produkcie:
Zawarty w preparacie probiotyk składa się z czterech ważnych szczepów bakterii. Są to: Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophillus, Lactobacillus plantarum i Lactobacillus salivarius. Czy wiesz, że jednym z najważniejszych zadań naszego żołądka jest pozbywanie się niebezpiecznych dla zdrowia bakterii, które spożywamy? Soki żołądkowe to nasza pierwsza linia obrony. Niestety, nasz żołądek nie odróżnia korzystnych dla nas bakterii od tych szkodliwych – jeśli tylko może, pozbywa się jednych i drugich. Bakterie probiotyczne zaczynają pracować w naszym organizmie dopiero, gdy dotrą do jelita grubego, dołączając do naszej już istniejącej mikroflory jelitowej. Oznacza to, że spożywany przez nas probiotyk musi przetrwać całą drogę przez górne partie ludzkiego układu trawiennego, nim dotrze w bezpieczne dla siebie rejony. Żołądek nie jest tu jedyną przeszkodą. Już ślina w naszych ustach, czy żółć w jelicie cienkim mogą uszkodzić bakterie probiotyczne, zmierzające do jelita grubego. Probiotyki potrzebują więc dodatkowej pomocy, by ich spożywanie mogło przynieść nam oczekiwane korzyści. Mikrokapsułkowanie jest skutecznym sposobem na zwiększenie żywotności bakterii i odporności na warunki panujące w przewodzie pokarmowym. Probiotyk mikrokapsułkowany różni się od tradycyjnych kapsułek z probiotykiem tym, że wykorzystana tu technologia pozwala na dodatkową ochronę bakterii probiotycznych poprzez zamknięcie mniejszych grup bakterii w bezpiecznej mikrokapsułce.
Wartości odżywcze:
Składniki aktywne | Zawartość składników w dziennej porcji (15 ml) |
Witamina C (kwas L-askorbinowy) | 80 mg 100% |
Szczepy probiotyczne | 10 mld CFU |
Bifidobacerium lactis | - |
Lactobacillus acidophillus | - |
Lactobacillus plantarum | - |
Lactobacillus salivarius | - |
L-glutamina | 50mg |
Składniki:
woda wielokrotnie filtrowana, Bifidobacerium lactis, Lactobacillus acidophillus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, kwas L-askorbinowy (witamina C), naturalny aromat owocowy, naturalny barwnik (kurkuma), emulgator (guma ksantanowa), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benozesan sodu), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), regulator kwasowości (kwas cytrynowy).
Sposób użycia:
15 ml dziennie. Przyjmować rano po posiłku. Wstrząsnąć przed użyciem, odmierzyć porcję, rozcieńczyć w 15 ml wody i wypić.
Ważne: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dla małych dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Przechowywanie:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Informacje o producencie:
YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 WarszawaMarka Yango powstała w 2014 roku w oparciu o polski kapitał. Powołaniem firmy stało się stworzenie naturalnych suplementów diety najwyższej jakości. Yango przykłada szczególną wagę do maksymalnej przyswajalności składników aktywnych i odpowiednich dawek, w oparciu o najnowsze badania naukowe. Produkcja odbywa się zawsze na terenie Unii Europejskiej, w zgodzie z normami Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP. W procesie produkcyjnym nie stosuje się GMO czy napromieniowywania, firma unika zbędnych dodatków i wypełniaczy. Wszystkie ekstrakty roślinne zamykane są w kapsułkach z celulozy roślinnej, dzięki czemu są delikatne dla żołądka i mogą być przyjmowane przez wegan i wegetarian.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.