


Kenay Postbiotyk Lactobacillus plantarum L-137™ (60 kap)
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Kenay Postbiotyk Lactobacillus plantarum L-137™ (60 kap)
- bakteria postbiotyczna (postbiotyki to związki bioaktywne, będące metabolitami bakterii jelitowych)
- skuteczny przy niewielkiej porcji dziennej, wystarczy 10 mg L-137™
- kwasoodporny, termostabilny, o długim terminie przydatności do spożycia (5 lat w temperaturze pokojowej) - nie wymaga przechowywania w lodówce
- 100% naturalnego pochodzenia
- ekologiczne szklane opakowanie
- zarejestrowana marka L-137™
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
Informacje o produkcie:
L-137™ jest naturalnie wytwarzany w procesie fermentacji. Proces produkcji przy użyciu wysokiej temperatury pozwala na osiągnięcie wyjątkowej stabilności produktu. L-137 jest odporny na ciepło oraz działanie kwasu żołądkowego.
Szczep Lactobacillus plantarum L-137 został wyizolowany ze sfermentowanej potrawy starożytnego świata, zwanej narezushi.
Południowo-Wschodnia Azja to ciepły i morski klimat, sprzyjający spożywaniu dużej ilości ryb. Mieszkańcy tego regionu, chcąc zachować świeżość połowów przed
ich schłodzeniem stosowali fermentację. Z biegiem czasu taki sposób konserwowania stał się bardziej wyrafinowany i niosący znacznie więcej korzyści dla organizmu.
Narezushi - to konserwowane właśnie w taki sposób danie rybne, obecnie znane jako japońskie sushi. Jego oryginalna i pierwotna forma została zachowana w
najlepszych japońskich restauracjach.
Wartości odżywcze:
Składniki aktywne | 1 kapsułka | %RWS |
Lactobacillus plantarum /L-137™/ - szczep inaktywowany wysoką temperaturą | 1010 CFU**/10 mg | * |
Ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.) w tym: - witamina C: 25% |
280mg 70mg |
* 87,5 |
%RWS - Referencyjna wartość spożycia
Składniki:
ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.), w tym witamina C: 25%; Lactobacillus plantarum; składnik otoczki kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.
Sposób użycia:
1 kapsułka dziennie.
Ważne: Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia. Należy przestrzegać zrównoważonego sposobu żywienia i zdrowego trybu życia.
Przechowywanie:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Producent: Kenay Sp. J.
Informacje o producencie i importerze:
KenayAG Grzegorek i Wspólnicy Spółka Jawna jest firmą zajmującą się importem, produkcją i dystrybucją suplementów diety. Swoją pozycję na polskim rynku firma kształtuje już od 1991 roku. Regułą i absolutną podstawą działalności firmy jest wnikliwa weryfikacja każdego producenta, stosowanych przez niego technologii, kontroli jakości używanych surowców do produkcji i produktu końcowego. Zaletą oferowanych przez firmę KenayAG suplementów diety jest bez wątpienia fakt, że zawierają one składniki pochodzenia naturalnego z upraw ekologicznych. W ofercie marki znajdują się m.in. produkty od Dr Mercola (USA), Kaneka Co. (Japonia).
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.