YANGO Betaina HCL + pepsyna (90 kap)
Opis
YANGO Betaina HCL + pepsyna (90 kap)
Naturalne wsparcie trawienia i utrzymania prawidłowego metabolizmu homocysteiny
- Naturalne wsparcie układu trawienia
- Bez dodatków i wypełniaczy
Informacje o produkcie:
Niestrawność dotyka codziennie miliony osób. U niektórych może być to spowodowane jedzeniem tłustych potraw dla innych niektóre węglowodany proste (takie jak chleb czy makaron) mogą powodować gazy i wzdęcia. Choć nasze nawyki żywieniowe mają duży wpływ na częstotliwość i nasilenie niestrawności, dyskomfort ten może być również związany z podstawowym problemem - niską zawartością kwasu solnego (HCL) w żołądku.
Betaina to składnik odżywczy pozyskiwany z żywności, w tym ze zbóż lub buraków. Betaina HCL to kwaśna wersja betainy, która jest doskonałym źródłem kwasu solnego, produkowanego przez komórki okładzinowe żołądka. Kwas solny jest niezbędny do prawidłowego wchłaniania się składników odżywczych i trawienia białek.
W suplementacji betainę HCL łączy się z enzymami trawiennymi, takimi jak pepsyna. Jej głównym zadaniem jest rozkładanie białek z pożywienia - na przykład tych zawartych w mięsie, jajkach, produktach mlecznych, orzechach i nasionach. Przyjmowanie pepsyny jest szczególnie ważne gdy żołądek nie jest w stanie uwalniać wystarczającej ilości enzymu w wyniku czego przetwarzanie białek zostaje zaburzone.
METABOLIZM AMINOKWASOWY
Betaina wspiera również organizm w metabolizowaniu homocysteiny. Jest ona aminokwasem, którego ludzki organizm potrzebuje do produkcji własnych białek. Dzienne spożywanie betainy w ilości 1,5 g wykazuje korzystny efekt na metabolizm homocysteiny.
Wartości odżywcze:
Składniki aktywne | 1 kapsułka | 4 kapsułki |
Pepsyna 1:3000 NF | 40mg | 160mg |
Betaina HCL | 450mg | 1800mg |
Składniki:
Betaina HCL, pepsyna 1:3000 NF. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Sposób użycia:
2 kapsułki 2 razy dziennie. Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, przed posiłku.
Ważne: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dla małych dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Przechowywanie:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Informacje o producencie:
YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 WarszawaMarka Yango powstała w 2014 roku w oparciu o polski kapitał. Powołaniem firmy stało się stworzenie naturalnych suplementów diety najwyższej jakości. Yango przykłada szczególną wagę do maksymalnej przyswajalności składników aktywnych i odpowiednich dawek, w oparciu o najnowsze badania naukowe. Produkcja odbywa się zawsze na terenie Unii Europejskiej, w zgodzie z normami Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP. W procesie produkcyjnym nie stosuje się GMO czy napromieniowywania, firma unika zbędnych dodatków i wypełniaczy. Wszystkie ekstrakty roślinne zamykane są w kapsułkach z celulozy roślinnej, dzięki czemu są delikatne dla żołądka i mogą być przyjmowane przez wegan i wegetarian.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.