YANGO Mangan (90 kap)
Opis
YANGO Mangan (90 kap)
Źródło niezbędnego minerału
- Prawidłowego metabolizmu energetycznego
- Utrzymania zdrowych kości
- Prawidłowego tworzenia tkanki łącznej
- Ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym
Informacje o produkcie:
Mangan to minerał śladowy, którego organizm potrzebuje do zdrowego funkcjonowania. Jest on niezbędny m.in. do normalnego metabolizmu energii, zdrowia kości i ochrony przed stresem oksydacyjnym. Pomimo, że ludzkie ciało przechowuje do około 20mg manganu w nerkach, wątrobie, trzustce i kościach, niezwykle ważne jest także regularne pozyskiwanie go z diety. Mangan występuje naturalnie w nasionach i pełnych ziarnach, a także w mniejszych ilościach w roślinach strączkowych, orzechach i warzywach zielonych. Mangan jest niezbędny dla zdrowia kości. Badania wykazały, że w połączeniu z innymi składnikami odżywczymi, takimi jak wapń, cynk i miedź, mangan wspomaga gęstość mineralną kości. Jest to szczególnie ważne u osób starszych.
Mangan jest częścią enzymu antyoksydacyjnego, dysmutazy ponadtlenkowej, który jest prawdopodobnie jednym z najważniejszych przeciwutleniaczy w ludzkim ciele.
Przeciwutleniacze pomagają chronić przed wolnymi rodnikami, które są atomami lub cząsteczkami które posiadają co najmniej jeden niesparowany elektron, które powstają jako uboczny reakcji naturalnie zachodzących w ludzkim organizmie. Dysmutaza ponadtlenkowa pomaga zwalczać negatywne skutki wolnych rodników poprzez przekształcanie ponadtlenku w mniejsze cząsteczki, które nie uszkadzają komórek.
Badania naukowe sugerują, że przyjmowanie składników odżywczych o działaniu przeciwutleniającym pomaga uchronić komórki przed stresem oksydacyjnym. Ponieważ mangan odgrywa rolę w aktywności dysmutazy ponadtlenkowej, spożywanie tego minerału może nam w tym pomóc.
Wartości odżywcze:
Składniki aktywne | 1 kapsułka |
Cytrynian manganu | 22,8 mg |
w tym mangan (22%) | 5 mg (250%*) |
Składniki:
substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, cytrynian manganu (mangan). Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie).
Sposób użycia:
1 kapsułka raz dziennie. Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody po posiłku.
Ważne: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dla małych dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Przechowywanie:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Informacje o producencie:
YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa
Marka Yango powstała w 2014 roku w oparciu o polski kapitał. Powołaniem firmy stało się stworzenie naturalnych suplementów diety najwyższej jakości. Yango przykłada szczególną wagę do maksymalnej przyswajalności składników aktywnych i odpowiednich dawek, w oparciu o najnowsze badania naukowe. Produkcja odbywa się zawsze na terenie Unii Europejskiej, w zgodzie z normami Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP. W procesie produkcyjnym nie stosuje się GMO czy napromieniowywania, firma unika zbędnych dodatków i wypełniaczy. Wszystkie ekstrakty roślinne zamykane są w kapsułkach z celulozy roślinnej, dzięki czemu są delikatne dla żołądka i mogą być przyjmowane przez wegan i wegetarian.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.