Producenci
Wyszukiwarka
Zaloguj się
YANGO Ocet jabłkowy 475 mg (90 kap)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
YANGO Ocet jabłkowy 475 mg (90 kap)
Sproszkowany ocet jabłkowy w kapsułkach w suplemencie diety od Yango.
- 475 mg octu jabłkowego w dawce dziennej;
- Bogaty w biopierwiastki, witaminy, aminokwasy;
- Bez dodatków i wypełniaczy;
- Kapsułki z celulozy roślinnej, delikatne dla żołądka, przyjazne wegetarianom i weganom;
Informacje o produkcie:
Ocet jabłkowy otrzymywany jest z jabłek poddanych fermentacji octowej. Fermentacja jest biochemicznym procesem prowadzonym przez bakterie w warunkach tlenowych. Pożywką są jabłka – czy raczej zawarty w nich cukier, który bakterie przekształcają w alkohol etylowy, a następnie prowadzą w nim fermentację.
Produktem końcowym jest 6% lub 10% ocet jabłkowy, czyli wodny roztwór kwasu octowego. Charakteryzuje go naturalna mętność oraz specyficzny ostry zapach i kwaśny smak z wyczuwalną nutą jabłek.
Walory smakowe i odżywcze octu jabłkowego cenione były już w starożytności. Egipcjanie, Grecy i Rzymianie stosowali go nie tylko jako przyprawę czy środek konserwujący żywność – stosowany był także w praktykach zielarskich. Współczesna nauka także rozpoznaje cenne właściwości octu jabłkowego, wykorzystywanego dziś na całym świecie.
Wartości odżywcze:
| Składniki aktywne | 1 kapsułka |
| Sproszkowany ocet jabłkowy | 475 mg |
Składniki:
sproszkowany ocet jabłkowy; kapsułka: celuloza roślinna.
Sposób użycia:
1 kapsułka dziennie w trakcie lub po posiłku.
Ważne: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dla małych dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących.
Informacja alergiczna: produkt nie zawiera składników mlecznych, kukurydzy, skorupiaków, pszenicy, soi.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Przechowywanie:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Informacje o producencie:
YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa
Marka Yango powstała w 2014 roku w oparciu o polski kapitał. Powołaniem firmy stało się stworzenie naturalnych suplementów diety najwyższej jakości. Yango przykłada szczególną wagę do maksymalnej przyswajalności składników aktywnych i odpowiednich dawek, w oparciu o najnowsze badania naukowe. Produkcja odbywa się zawsze na terenie Unii Europejskiej, w zgodzie z normami Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP. W procesie produkcyjnym nie stosuje się GMO czy napromieniowywania, firma unika zbędnych dodatków i wypełniaczy. Wszystkie ekstrakty roślinne zamykane są w kapsułkach z celulozy roślinnej, dzięki czemu są delikatne dla żołądka i mogą być przyjmowane przez wegan i wegetarian.